Return to site

5 FONTOS KÉRDÉS AZ MFB HITELLEL KAPCSOLATBAN

Részletek a GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú pályázat kapcsán

November 26, 2019

Nagyon köszönjük a számos megkeresést, amely a napos.hu részére érkezett a magánszemélyekre vonatkozó pályázati lehetőségekkel kapcsolatban. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a pályázást, készítettünk a kérdések alapján egy olyan összefoglalót, ami minden eddigi és ezutáni érdeklődő számára hasznos lehet.

Jöjjenek tehát a leggyakoribb kérdések a magánszemélyek részére kiírt napelemes pályázatra vonatkozóan:

1. Az ország bármely területén igénybe vehető a pályázat?

Jelenleg Budapesten és Pest megyében, azaz a közép-magyarországi régióban felfüggesztésre került a lehetőség, de ezen kívül az ország egész területéről lehet pályázni.

Információink szerint továbbá sajnos nem várható, hogy a keretet ebben a formában újranyitják.

2. Meddig lehet pályázatot benyújtani?

A hitelprogram keretében egészen 2022 december 31-ig lehet hitelkérelmet benyújtani. Javasoljuk azonban a pályázat mielőbbi benyújtását, hogy biztosan legyen rá keret, hiszen a keret bármikor kimerülhet annak ellenére, hogy a pályázat benyújtási határidejét jelenleg még 2022 december 31-ben van megállapítva.

3. Mit, illetve milyen dokumentumokat szükséges beszerezni a pályázathoz?

A pályázathoz szükséges megkérni/elkészíttetni és benyújtani az alábbi dokumentumokat:

  • Igazolt jövedelem - munkáltatói igazolás/NAV jövedelemigazolás formájában (ez elektronikusan lekérhető ügyfélkapun keresztül)
  • NAV igazolás tartozásmentességről (ez elektronikusan lekérhető ügyfélkapun keresztül)
  • Közmű nullás igazolások (villany, gáz, víz/csatorna)
  • Energetikai tanusítvány és előtanusítvány (a jelenlegi és provizorikusan a jövőbeni állapotról)
  • Energetikai nyilatkozat (arról, hogy a tervezett beruházás összhangban van energetikai szempontból a pályázat feltételeivel) - a megadott formátumban
  • Kivitelezői nyilatkozat - a megadott formátumban
  • Végső kedvezményezetti nyilatkozat - a megadott formátumban
  • Költségvetés - a megadott formátumban árajánlat alapján
  • Adóstárs jövedelem/NAV igazolásai (Adóstárs bevonása kötelező annak, aki a futamidő lejárta előtt betölti a 80. életévét. Ezen felül férj/feleség, mint adóstárs bevonása kötelező. 

4. Nekem nincs több millió forintos önerőm. Akkor ne is vágjak bele?

A kölcsön összege természetes személy kölcsönfelvevő esetén minimum 500.000 Ft. A saját forrás elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének 10% - amibe már beleszámít a pályázat összerakásához elszámolt költségek, mint a pályázatírás, projektmendzsment vagy az eneregetikusra elszámolt költségek. Nem szükséges tehát több millió forintos önerő. Sőt a saját forrásba akár a lakás-takarékpénztári számlán lévő, az állami támogatással és betéti kamattal növelt megtakarítási összeg is beszámításra kerülhet bizonyos esetekben.

5. A napos.hu csak azután tud segíteni, miután már nyertem a pályázaton?

Csapatunk már a pályázat megírásában is a megrendelőink segítségére siet. Professzionális pályázatíró partnereink segítségével a teljes pályázati folyamat lebonyolítását átvesszük Öntől.

A fenti kérdésekből jól látható tehát, hogy ez a hitel széleskörű lehetőséget nyújt a lakhatási költségeink csökkentésére. Amennyiben maradtak még kérdései, vagy szüksége lenne szakmai segítségre, a napos.hu csapata készséggel áll rendelkezésére! Keressen minket bizalommal!